Kulturkanon – konsekvenser

Idag 2017 05 30 hör jag en riksdagsledamot inför den svenska riksdagen och inför hela det svenska folk som råkar se på livesändningen, stå och förorda införandet av en kulturkanon – och jag kan ju säga att vi fortfarande lever i SVITERNA av en kulturkanon som infördes för 1700 år sedan. Den kristna!
Konsekvenserna blev förföljelse, kulturell utarmning, stagnerande ideer, intellektuell flykt, avstannande av företagande, utbildning, uppfinningar och nytänkande!
Först i och med renässansen och reformationen lossade dess grepp något om utbildning, forskning och kultur. …
Romarriket, det stora och grandiosa blommade under lång tid och en av de saker som gjorde det unikt var lättheten att bli romare. Där fanns ingen kanon, förrän den kristna infördes och med den började också Roms förfall och den intellektuella elitens flykt till gränserna…
… mer finns att säga om detta!
En ny kanon ska vi INTE ha!

Däremot diskussioner om vilka värden vi, var och en, tycker är viktiga att inte nalla på. De som kommer hit ”med ”andra” kulturella värderingar – kan fundera på varför de kommer just hit och varför vi har haft fred under så lång tid inom just dessa gränser.
Vi som har bott här länge – kan fundera på vad som kan bli bättre!
… tycker jag.

Today 2017 05 30 I hear a member of the parlament standing in front of the parlament and all swedish people who happens to watch the live casting, suggests to .. a cultural canon – and I can say …

Annonser

Comment/Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s